banner
  • slide-1
  • slide-2
  • slide-3
  • slide-4

Beritashow all berita articles

Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa.

Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan.

Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:-


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang.

Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan yang dilakukan kerana Allah dan tidak mengharapkan sebarang balasan.

Baik, sebelum tu, ada satu kisah doc nak share sebelum  doc mendedahkan 7 amalan sunnah yang dilakukan.

Pada 2004, bermula pengalaman ngeri dalam dunia bisnes doc, bila pesakit yang mendapat rawatan bersalin di Pusat Pakar Jitra, yg doc tubuhkan pada jan 2003, dari 50 kes sebulan, merosot ke hanya 10 kes sahaja sebulan.

Ini disebab kan persaingan tidak sihat dari satu lagi pusat rawatan bersalin yg di kendali oleh anak tempatan yang sudah beroperasi 8 tahun dan di upgrade kepada pusar pakar bersalin yg sama standard dengan apa yg Pusat Pakar Jitra yg doc miliki beri khidmat.

Kemerosotan pesakit yg mendadak, fitnah yg berluasa, staff mahir berpindah kerja ke pusat rawatan yg baru dengan tawaran gaji yg lebih bagus, nyata beri kesan kemerosotan dan hilang keyakinan penguna kepada doc dan Pusat Pakar Jitra

Bermula era doc menanggung kerugian setiap bulan, bila jualan tidak lepas overhead bulanan. Setiap bulan selama 26 bulan bermula disember 2003. Pusat Pakar Jitra @ doc rugi RM25,000 ke RM35,000 sebulan.

Semasa hadapi getir kerugian kemerosotan jualan Pusat Pakar Jitra, tanpa wang utk modal , malah hutang dgn pihak bank dan kreditor, ni mengajar doc, pengalaman luarbiasa dan teknik teknik survival bisness saat getir menghadapi kerugian.

Teknik-teknik survival bisnes ni, doc akan share. Next.

Tidak cukup dengan tingkatkan usaha secara smart, bersungguh, untuk menarik minat pesakit kembali dapat rawatan di Pusat Pakar Jitra.  Doc juga, rasai petunjuk kerohanian, yang membawa doc tekun mengamal 7 sunnah utama rasul saw. Belajar dan melalui sendiri dengan tekun, yakin , istiqamah, sabar dengan setiap keajiaban pertolongan Allah bagi doc dengan amalan 7 sunnah rasul saw.

Promosi harga, servis yg pelbagai, disiplin, kepakaran , pastikan mutu dan tahap kesembuhan dan puas hati penguna pada tahap yang tinggi, telah beransur-ansur pulih dengan disulami ketekunan amalan 7 sunnah rasul saw. Membuah comeback dan pertolongan luarbiasa Allah selepas atasi saat getir selama 26 bulan dgn kerugian cecah RM880,000 dan hutang bank lebih RM1,000,000.

Pada jun 2005 , sale mula lepasi overhead bulanan RM70,000 sebulan. Dengan suntikan modal dari rakan kongsi baru untuk buka satu lagi medical centre. Jitra Medical Centre. Synergi dengan Allah pulihkan jualan poli-klinik dan klinik pakar serta kes kes in patient medical, kanak kanak, orthopedic, sugeri yang di kendali sepenuhnya oleh doc dan rakan rakan pakar perunding yang doc jemput untuk beri khidmat.  Walaupun sambutan kes bersalin dan sakit puan tidak meningkat langsung selepas di fitnah pesaing pada akhir 2003. Jualan bulanan mula cecah lebih RM100,000. Selepas jun 2005

Pada feb 2006, doc mula buat kajian utk formulasi jus lansing mate 5 , dan kolagen Dr ii. Hanya pada ogos 2006, baru formulasi ni di kilangkan dengan rakan kongsi doc dan jm5 dan dr ii doc perkenalkan pertama kali kepada public pada 25 disember 2006.

Beserta usaha tekun, sanggup susah, memaafkan mereka yg khianat, fokus pada perjuangan, sedia belajar dan baiki kelemahan diri dan bisnes, adalah asas zahir yg merupa aset besar kejayaan doc. Di sulami dengan kesungguhan meraih pertolongan Allah, dengan belajar jadi hamba yg taat dan memberi manafaat pada orang lain.

Kejayaan yg luarbiasa Allah anugerahi pada feb 2008 . Bila jus lansing mate 5, berjaya merubah penguna nya yg berat 215 kg ke 115 kg hanya dlm 7 bulan. Begitu, kehendak Allah memberi rezeki pada doc. Dan menjadikan doc seorang jutawan.

Apa 7 sunnah utama rasul saw yg doc amal bersungguh sungguh dan tekun…dari jan 2004 .. hingga kini…

1- Tahajud

2- Baca quran

3- Solat berjemaah

4- Dhuha

5- Sedekah

6- Istigfar

7- Puasa sunat

Semoga perkongsian ini memberikan rangsangan kepada anda untuk lebih kuat berusaha dan tidak mudah berputus asa. Doc sentiasa mendoakan kejayaan pada muslimin dan muslimat yang lain dalam kerjaya masing-masing, serta perniagaan masing-masing.

Kongsikan artikel ini untuk manfaat lebih ramai orang di luar sana.


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan.

Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang.

Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan sakit puan di putra medical centre , alor setar 14 jan 2001 hingga november 2002. Selepas tu doc membuka pusat pakar jitra , Jitra Specialist Center , di Jitra Kedah, pada 4 jan 2003 dengan modal RM 1,000,000.

Doc kelulusan MD , USM 1993 , MOG , USM 1999 . Consultant Obstetric and Gyneocology @ Pakar Perbidanan dan Sakit Puan . Doc juga merupakan pensyarah perubatan di Hospital USM , kubang kerian .

Jika doc tidak memutuskan untuk mula berniaga, doc tidak mampu mengecapi apa yang telah doc kecapi selama ni.

Ya seperti tajuk artikel ini. Doc berjaya mencapai jualan sehingga rm200,000,000 hanya dalam masa 5 tahun berniaga.

Doc mula berniaga dengan menubuhkan Herba Prima Marketing pada tahun 2007 dengan mengeluarkan produk jus mate 5 dan Kolagen Dr ii.

Setahun yang mencabar bagi doc kerana pada tempoh permulaan ini agak mencabar untuk mendapat tempat untuk memasarkan produk yang cukup baru di Malaysia.

Namun doc sentiasa optimis. Ada rezeki tuhan bagi mereka yang kuat dengan tawakal dan usaha. Doc tahu rezeki tak pernah salah alamat dan tempat. Pasti ada kejayaan di sebalik semua ini.

Kerana asalnya doc ingin mengeluarkan produk ini adalah doc ingin membantu mereka yang mengalami berat badan berlebihan untuk kembali asing dengan mudah dan selamat.

Alhamdulillah 2008 membuahkan hasil. Yang ditunggu telah tiba dan yang dicari telah jumpa. Sepanjang 2007, doc rupanya telah melakukan pelan pemasaran yang tidak membantu kepada perkembangan produk dengan baik. Akhirnya doc tukar. Doc tak ambil masa yang lama. Jika anda hadapi masalah begini, pelan pemasaran tidak cukup kuat, tukar dengan SEGERA. Jangan berlengah. Masa itu duit.

Mac 2007, doc memperkenalkan sistem single level online. Sistem ini pada permulaan nya cukup susah diterima kerana sistem ini berjalan tanpa ada level stokis. Walaupum begitu, sistem ini jugalah yang membantu mengembangkan perniagaan doc dengan pantas.

Feb 2008 menjadi titik tolak kepada Herba Prima Marketing.

Jus langsing mate 5 meletop dengan dahsyat! Ini berikutan salah seorang pelanggan jus mate 5, berjaya menurunkan berat badan sebanyak 100kg hanya selama 7 bulan sahaja! Daripada 215kg ke 115kg.

Dan hasilnya, jun 2008, jualan mencecah RM1,400,000.

Pada waktu ini, pemasaran secara online belum lagi popular di Malaysia. Doc hanya menjalankan secara konvensional. Apa platform yang doc guna? Semestinya akhbar, majalah dan taja pengguna atau acara yang doc boleh kumpulkan prospek untuk merasai jus langsing mate 5.

Sungguh doc cemburu dengan anda yang memulakan perniagaan melalui platform online. Kerana, platform online sangat menjimatkan dan hasil yang diperolehi sangat mengujakan. Maka sebab itu takda sebab untuk anda kata anda tidak boleh untuk buat pemasaran kerana doc yang tidak melalui platform ini pun mampu menghasilkan jutaan ringgit.

Oh doc lupa nak ceritakan kepada anda. Doc adalah one man show dalam Herba Prima Marketing. Segala pelan pemasaran, perkembangan, idea, produk, semua doc buat sendiri. Satu rahsia doc untuk anda sidang pembaca.

Menjadi one man show ini pada peringkat awal perniagaan sangat penting kerana tidak semua orang mampu nampak apa yang anda nampak. Impian, kenyataan dan visi anda sendiri yang perlu rancangkan. Selebihnya, serahkan pada kumpulan anda untuk menggerakkan dan menjalankan idea anda dengan sebaiknya. Ini rahsia doc.

Berkat usaha dan tawakal, doc berjaya mencapai jualan tertinggi dalam sejarah. Pada oktober 2009, jus langsing mate 5 telah berjaya terjual sebanyak 80,000 kotak dengan membawa hasil jualan sebanyak RM14,000,000 pada bulan tersebut. Nikmat apa lagi yang kau mahu dustakan. Doc tertunduk sujud pada Allah. Atas kemurahan rezeki yang diberikan dan atas kelancaran urusan yang dipermudahkan.

Sebenarnya, ramai yang bertanya pada doc. Rahsia untuk kemurahan rezeki. Rahsia untuk meletupkan jualan dan sebagainya. Ringkas pesanan doc. Apa segala ‘Big Why’ yang kita ada, mulakan terlebih dahulu dengan ‘Big Why’s ini.

“Sahaja aku berniaga, mengikut sunnah rasulullah s.a.w, untuk agama, bangsa dan ummah, kerana Allah taala.”

Jadilah bijak untuk aturkan perniagaan anda. Jadi jujur untuk memperoleh keberkatan. Luruskan niat untuk membantu merawat masalah yang menimpa pelanggan. Insyaallah, setiap doa yang kita titipkan, setiap doa yang kita pinta, Allah akan dengar dan makbulkan.

Berdoalah seperti kita meminta seseorang untuk menolong kita. Penuh dengan penyesalan dan pengharapan. Allah mendengar dan memakbulkan orang yang meminta dengan bersungguh dan penuh dengan keyakinan.

Dan disebalik dengan nikmat yang Allah beri, tanda Allah sayang dengan seseorang hambanya dengan Allah mengujinya. Ini lah yang doc rasakan. Dan inilah suatu pengajaran hidup yang paling besar Allah anugerahkan pada doc. Hidup ini penuh dengan pasang surut. Sewaktu pasang, jangan sesekali lupa Dia. Sewaktu surut, jangan terus putus harap dengan Dia. Dia sedang menguji. Kerana Dia ingin memberikan sesuatu yang lebih baik.

Kejatuhan empayar bisnes doc ini kerana soal kepercayaan yang terlalu berlebihan pada manusia. Benarlah apa yang dikata oleh para hukama dan bijak pandai. Letakkan kepercayaan hanya pada Allah. Kerana dia tidak sesekali memungkiri janji.

Atas sebab kepercayaan pada orang kanan doc yang juga merupakan penasihat kewangan, doc telah disabotaj. Doc telah dianiaya. Doc telah ditindas. Sehingga bisnes doc jatuh tersungkur.

Anda boleh baca lebih lanjut disini.

Didakwa pecah amanah RM246,600
http://www.hmetro.com.my/node/203997

Title doc dijadikan isu. Doc ditutup peluang untuk bersiaran di televisyen dan media cetak. Produk doc tidak dibenarkan untuk promosi di kaca tv. Jika anda ingat dahulu, boleh dikatakan setiap hari, di akhbar mahupun tv, pasti akan ada produk doc. Namun ini semua telah disekat setelah doc di sabotaj.

Kejadian ini membuatkan doc hilang sekelip mata apa yang doc telah usahakan dengan keringat dan airmata selama ini. Sungguh. Allah senang nak beri dan senang nak ambil. Namun, di sebalik semua ini, ada sejuta hikmah yang Allah hadiahkan pada doc. Untuk dijadikan bekalan supaya untuk bangun sekali lagi, doc telah mempersiapkan diri.

Doc bangkit semula setelah jatuh hampir 5 tahun lamanya. Setelah doc disekat di media konvensional untuk membuat pemasaran, di sinilah bermula untuk doc melibatkan pemasaran secara online. Alhamdulillah, 1000 kotak jus langsing mate 5 dapat dijual dalam setiap bulan.

Jus langsing mate 5 walaupun telah lama tidak berada di pasaran, namun sangat lekat di hati pelanggan. Target doc sebelum raya tahun ini, doc dapat membantu 10ribu orang untuk kembali kurus dan sihat.

Bagi doc, kejayaan doc yang sebenar adalah disaat pelanggan mesej doc, dan beritahu bahawa mereka sangat gembira kerana berat badan telah turun dan mereka kembali cantik serta mendapat banyak pujian. Ini membuktikan bahawa produk doc sangat membantu pelanggan untuk atasi masalah mereka.

Anda boleh PM doc direct jika berminat untuk membeli Jus langsing Mate 5 bagi persiapan sebelum raya ini. Doc akan monitor anda sendiri untuk memastikan 3 bulan sebelum raya ini anda mampu langsing dan kembali cantik. 1 kotak untuk sebulan.

1 kotak ….rm 100 + rm 5 pos
2 kotak…..rm 180 + rm 10 pos
3 kotak ….rm 240 + rm 10 pos .

Kepada usahawan atau mereka yang bakal bergelar usahawan, sedikit pesanan doc. Segala apa yang kita impikan akan kita capai jika kita mampu membantu mencapai impian orang lain dahulu.

Seperti doc, doc nakkan pelanggan doc kembali cantik dan langsing dengan produk jus langsing mate 5. Doc tawarkan lagi dengan harga mampu milik serta mereka mampu cantik dan kurus dalam tempoh yang singkat.

Semoga artikel pendek ini menyuntik sedikit sebanyak motivasi kepada anda. Kongsikan artikel ini supaya ramai yang akan dapat manfaat untuk kehidupan.

 

 


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza.

Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini.

Dalam lawatan berkenaan, dRG berbesar hati menyerahkan sumbangan hasil kutipan staff dan pihak pengurusan sebanyak RM200.

Kesempatan itu turut diambil oleh pihak Kelab Motor Berkuasa Tinggi Northern Wingers menyebarkan risalah kutipan dana untuk Gaza.


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu.

Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dalam tempoh terdekat.

Beliau berkata, sumbangan itu untuk kegunaan penduduk Gaza mendapatkan makanan, ubat-ubatan, pakaian dan membina semula penempatan yang musnah akibat kekejaman rejim Zionis yang melancarkan serangan ketika Ramadan lalu.

“Dalam tempoh dua tahun ini, Yayasan dR Rozmey sudah menghulurkan dana RM4 juta untuk membantu penduduk Gaza sejak Januari tahun lalu dan kita menyasarkan RM20 juta akan disalurkan secara berperingkat untuk tempoh lima tahun bagi membantu penduduk terbabit yang menderita akibat peperangan itu,” katanya.


DDR CERIAKAN SAMBUTAN AIDILFITRI 9 BERADIK YATIM PIATU(0)

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, selepas ibu meninggal dunia 10 tahun lalu, kini giliran ayah pula dipanggil mengadap Ilahi.

Menurut Suziana Mat Said, 22, ibunya Mazni Nordin meninggal dunia kira-kira 10 tahun lalu akibat penyakit kanser. Manakala bapanya, Mat Said Mat Tahir, 63, meninggal dunia pada 1 Ramadan lalu akibat serangan jantung.

Begitulah nasib yang menimpa 9 beradik di Keda Kampung Bukit, Pokok Sena yang kini bergelar yatim piatu.

Selain kesempitan wang, mereka dihimpit kemiskinan selepas hilang tempat bergantung sekaligus menjadikan Aidilfitri yang bakal tiba seakan tiada makna.

Presiden dR Rozmey Group, Datuk Dr Che Rozmey Che Din terpanggil untuk membantu 9 beradik malang ini dengan melawat kediaman mereka bagi melihat sendiri kesempitan hidup yang dialami.

“Kita terpanggil untuk mambantu anak-anak ini, dan ddr berbesar hati menyampaikan sumbangan duit raya untuk mereka membeli kelengkapan aidilfitri yang bakal tiba tidak lama lagi memandangkan anak-anak ini masih tiada sebarang persiapan,” katanya.

Datuk Dr Che Rozmey berharap, dengan sedikit bantuan yang dihulurkan sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban yang ditanggung sekaligus menceriakan mereka sempena menyambut aidilfitri.


read more
  
Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa.

Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan.

Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:-

  
7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang.

Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan yang dilakukan kerana Allah dan tidak mengharapkan sebarang balasan.

Baik, sebelum tu, ada satu kisah doc nak share sebelum  doc mendedahkan 7 amalan sunnah yang dilakukan.

Pada 2004, bermula pengalaman ngeri dalam dunia bisnes doc, bila pesakit yang mendapat rawatan bersalin di Pusat Pakar Jitra, yg doc tubuhkan pada jan 2003, dari 50 kes sebulan, merosot ke hanya 10 kes sahaja sebulan.

Ini disebab kan persaingan tidak sihat dari satu lagi pusat rawatan bersalin yg di kendali oleh anak tempatan yang sudah beroperasi 8 tahun dan di upgrade kepada pusar pakar bersalin yg sama standard dengan apa yg Pusat Pakar Jitra yg doc miliki beri khidmat.

Kemerosotan pesakit yg mendadak, fitnah yg berluasa, staff mahir berpindah kerja ke pusat rawatan yg baru dengan tawaran gaji yg lebih bagus, nyata beri kesan kemerosotan dan hilang keyakinan penguna kepada doc dan Pusat Pakar Jitra

Bermula era doc menanggung kerugian setiap bulan, bila jualan tidak lepas overhead bulanan. Setiap bulan selama 26 bulan bermula disember 2003. Pusat Pakar Jitra @ doc rugi RM25,000 ke RM35,000 sebulan.

Semasa hadapi getir kerugian kemerosotan jualan Pusat Pakar Jitra, tanpa wang utk modal , malah hutang dgn pihak bank dan kreditor, ni mengajar doc, pengalaman luarbiasa dan teknik teknik survival bisness saat getir menghadapi kerugian.

Teknik-teknik survival bisnes ni, doc akan share. Next.

Tidak cukup dengan tingkatkan usaha secara smart, bersungguh, untuk menarik minat pesakit kembali dapat rawatan di Pusat Pakar Jitra.  Doc juga, rasai petunjuk kerohanian, yang membawa doc tekun mengamal 7 sunnah utama rasul saw. Belajar dan melalui sendiri dengan tekun, yakin , istiqamah, sabar dengan setiap keajiaban pertolongan Allah bagi doc dengan amalan 7 sunnah rasul saw.

Promosi harga, servis yg pelbagai, disiplin, kepakaran , pastikan mutu dan tahap kesembuhan dan puas hati penguna pada tahap yang tinggi, telah beransur-ansur pulih dengan disulami ketekunan amalan 7 sunnah rasul saw. Membuah comeback dan pertolongan luarbiasa Allah selepas atasi saat getir selama 26 bulan dgn kerugian cecah RM880,000 dan hutang bank lebih RM1,000,000.

Pada jun 2005 , sale mula lepasi overhead bulanan RM70,000 sebulan. Dengan suntikan modal dari rakan kongsi baru untuk buka satu lagi medical centre. Jitra Medical Centre. Synergi dengan Allah pulihkan jualan poli-klinik dan klinik pakar serta kes kes in patient medical, kanak kanak, orthopedic, sugeri yang di kendali sepenuhnya oleh doc dan rakan rakan pakar perunding yang doc jemput untuk beri khidmat.  Walaupun sambutan kes bersalin dan sakit puan tidak meningkat langsung selepas di fitnah pesaing pada akhir 2003. Jualan bulanan mula cecah lebih RM100,000. Selepas jun 2005

Pada feb 2006, doc mula buat kajian utk formulasi jus lansing mate 5 , dan kolagen Dr ii. Hanya pada ogos 2006, baru formulasi ni di kilangkan dengan rakan kongsi doc dan jm5 dan dr ii doc perkenalkan pertama kali kepada public pada 25 disember 2006.

Beserta usaha tekun, sanggup susah, memaafkan mereka yg khianat, fokus pada perjuangan, sedia belajar dan baiki kelemahan diri dan bisnes, adalah asas zahir yg merupa aset besar kejayaan doc. Di sulami dengan kesungguhan meraih pertolongan Allah, dengan belajar jadi hamba yg taat dan memberi manafaat pada orang lain.

Kejayaan yg luarbiasa Allah anugerahi pada feb 2008 . Bila jus lansing mate 5, berjaya merubah penguna nya yg berat 215 kg ke 115 kg hanya dlm 7 bulan. Begitu, kehendak Allah memberi rezeki pada doc. Dan menjadikan doc seorang jutawan.

Apa 7 sunnah utama rasul saw yg doc amal bersungguh sungguh dan tekun…dari jan 2004 .. hingga kini…

1- Tahajud

2- Baca quran

3- Solat berjemaah

4- Dhuha

5- Sedekah

6- Istigfar

7- Puasa sunat

Semoga perkongsian ini memberikan rangsangan kepada anda untuk lebih kuat berusaha dan tidak mudah berputus asa. Doc sentiasa mendoakan kejayaan pada muslimin dan muslimat yang lain dalam kerjaya masing-masing, serta perniagaan masing-masing.

Kongsikan artikel ini untuk manfaat lebih ramai orang di luar sana.

  
RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan.

Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang.

Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan sakit puan di putra medical centre , alor setar 14 jan 2001 hingga november 2002. Selepas tu doc membuka pusat pakar jitra , Jitra Specialist Center , di Jitra Kedah, pada 4 jan 2003 dengan modal RM 1,000,000.

Doc kelulusan MD , USM 1993 , MOG , USM 1999 . Consultant Obstetric and Gyneocology @ Pakar Perbidanan dan Sakit Puan . Doc juga merupakan pensyarah perubatan di Hospital USM , kubang kerian .

Jika doc tidak memutuskan untuk mula berniaga, doc tidak mampu mengecapi apa yang telah doc kecapi selama ni.

Ya seperti tajuk artikel ini. Doc berjaya mencapai jualan sehingga rm200,000,000 hanya dalam masa 5 tahun berniaga.

Doc mula berniaga dengan menubuhkan Herba Prima Marketing pada tahun 2007 dengan mengeluarkan produk jus mate 5 dan Kolagen Dr ii.

Setahun yang mencabar bagi doc kerana pada tempoh permulaan ini agak mencabar untuk mendapat tempat untuk memasarkan produk yang cukup baru di Malaysia.

Namun doc sentiasa optimis. Ada rezeki tuhan bagi mereka yang kuat dengan tawakal dan usaha. Doc tahu rezeki tak pernah salah alamat dan tempat. Pasti ada kejayaan di sebalik semua ini.

Kerana asalnya doc ingin mengeluarkan produk ini adalah doc ingin membantu mereka yang mengalami berat badan berlebihan untuk kembali asing dengan mudah dan selamat.

Alhamdulillah 2008 membuahkan hasil. Yang ditunggu telah tiba dan yang dicari telah jumpa. Sepanjang 2007, doc rupanya telah melakukan pelan pemasaran yang tidak membantu kepada perkembangan produk dengan baik. Akhirnya doc tukar. Doc tak ambil masa yang lama. Jika anda hadapi masalah begini, pelan pemasaran tidak cukup kuat, tukar dengan SEGERA. Jangan berlengah. Masa itu duit.

Mac 2007, doc memperkenalkan sistem single level online. Sistem ini pada permulaan nya cukup susah diterima kerana sistem ini berjalan tanpa ada level stokis. Walaupum begitu, sistem ini jugalah yang membantu mengembangkan perniagaan doc dengan pantas.

Feb 2008 menjadi titik tolak kepada Herba Prima Marketing.

Jus langsing mate 5 meletop dengan dahsyat! Ini berikutan salah seorang pelanggan jus mate 5, berjaya menurunkan berat badan sebanyak 100kg hanya selama 7 bulan sahaja! Daripada 215kg ke 115kg.

Dan hasilnya, jun 2008, jualan mencecah RM1,400,000.

Pada waktu ini, pemasaran secara online belum lagi popular di Malaysia. Doc hanya menjalankan secara konvensional. Apa platform yang doc guna? Semestinya akhbar, majalah dan taja pengguna atau acara yang doc boleh kumpulkan prospek untuk merasai jus langsing mate 5.

Sungguh doc cemburu dengan anda yang memulakan perniagaan melalui platform online. Kerana, platform online sangat menjimatkan dan hasil yang diperolehi sangat mengujakan. Maka sebab itu takda sebab untuk anda kata anda tidak boleh untuk buat pemasaran kerana doc yang tidak melalui platform ini pun mampu menghasilkan jutaan ringgit.

Oh doc lupa nak ceritakan kepada anda. Doc adalah one man show dalam Herba Prima Marketing. Segala pelan pemasaran, perkembangan, idea, produk, semua doc buat sendiri. Satu rahsia doc untuk anda sidang pembaca.

Menjadi one man show ini pada peringkat awal perniagaan sangat penting kerana tidak semua orang mampu nampak apa yang anda nampak. Impian, kenyataan dan visi anda sendiri yang perlu rancangkan. Selebihnya, serahkan pada kumpulan anda untuk menggerakkan dan menjalankan idea anda dengan sebaiknya. Ini rahsia doc.

Berkat usaha dan tawakal, doc berjaya mencapai jualan tertinggi dalam sejarah. Pada oktober 2009, jus langsing mate 5 telah berjaya terjual sebanyak 80,000 kotak dengan membawa hasil jualan sebanyak RM14,000,000 pada bulan tersebut. Nikmat apa lagi yang kau mahu dustakan. Doc tertunduk sujud pada Allah. Atas kemurahan rezeki yang diberikan dan atas kelancaran urusan yang dipermudahkan.

Sebenarnya, ramai yang bertanya pada doc. Rahsia untuk kemurahan rezeki. Rahsia untuk meletupkan jualan dan sebagainya. Ringkas pesanan doc. Apa segala ‘Big Why’ yang kita ada, mulakan terlebih dahulu dengan ‘Big Why’s ini.

“Sahaja aku berniaga, mengikut sunnah rasulullah s.a.w, untuk agama, bangsa dan ummah, kerana Allah taala.”

Jadilah bijak untuk aturkan perniagaan anda. Jadi jujur untuk memperoleh keberkatan. Luruskan niat untuk membantu merawat masalah yang menimpa pelanggan. Insyaallah, setiap doa yang kita titipkan, setiap doa yang kita pinta, Allah akan dengar dan makbulkan.

Berdoalah seperti kita meminta seseorang untuk menolong kita. Penuh dengan penyesalan dan pengharapan. Allah mendengar dan memakbulkan orang yang meminta dengan bersungguh dan penuh dengan keyakinan.

Dan disebalik dengan nikmat yang Allah beri, tanda Allah sayang dengan seseorang hambanya dengan Allah mengujinya. Ini lah yang doc rasakan. Dan inilah suatu pengajaran hidup yang paling besar Allah anugerahkan pada doc. Hidup ini penuh dengan pasang surut. Sewaktu pasang, jangan sesekali lupa Dia. Sewaktu surut, jangan terus putus harap dengan Dia. Dia sedang menguji. Kerana Dia ingin memberikan sesuatu yang lebih baik.

Kejatuhan empayar bisnes doc ini kerana soal kepercayaan yang terlalu berlebihan pada manusia. Benarlah apa yang dikata oleh para hukama dan bijak pandai. Letakkan kepercayaan hanya pada Allah. Kerana dia tidak sesekali memungkiri janji.

Atas sebab kepercayaan pada orang kanan doc yang juga merupakan penasihat kewangan, doc telah disabotaj. Doc telah dianiaya. Doc telah ditindas. Sehingga bisnes doc jatuh tersungkur.

Anda boleh baca lebih lanjut disini.

Didakwa pecah amanah RM246,600
http://www.hmetro.com.my/node/203997

Title doc dijadikan isu. Doc ditutup peluang untuk bersiaran di televisyen dan media cetak. Produk doc tidak dibenarkan untuk promosi di kaca tv. Jika anda ingat dahulu, boleh dikatakan setiap hari, di akhbar mahupun tv, pasti akan ada produk doc. Namun ini semua telah disekat setelah doc di sabotaj.

Kejadian ini membuatkan doc hilang sekelip mata apa yang doc telah usahakan dengan keringat dan airmata selama ini. Sungguh. Allah senang nak beri dan senang nak ambil. Namun, di sebalik semua ini, ada sejuta hikmah yang Allah hadiahkan pada doc. Untuk dijadikan bekalan supaya untuk bangun sekali lagi, doc telah mempersiapkan diri.

Doc bangkit semula setelah jatuh hampir 5 tahun lamanya. Setelah doc disekat di media konvensional untuk membuat pemasaran, di sinilah bermula untuk doc melibatkan pemasaran secara online. Alhamdulillah, 1000 kotak jus langsing mate 5 dapat dijual dalam setiap bulan.

Jus langsing mate 5 walaupun telah lama tidak berada di pasaran, namun sangat lekat di hati pelanggan. Target doc sebelum raya tahun ini, doc dapat membantu 10ribu orang untuk kembali kurus dan sihat.

Bagi doc, kejayaan doc yang sebenar adalah disaat pelanggan mesej doc, dan beritahu bahawa mereka sangat gembira kerana berat badan telah turun dan mereka kembali cantik serta mendapat banyak pujian. Ini membuktikan bahawa produk doc sangat membantu pelanggan untuk atasi masalah mereka.

Anda boleh PM doc direct jika berminat untuk membeli Jus langsing Mate 5 bagi persiapan sebelum raya ini. Doc akan monitor anda sendiri untuk memastikan 3 bulan sebelum raya ini anda mampu langsing dan kembali cantik. 1 kotak untuk sebulan.

1 kotak ….rm 100 + rm 5 pos
2 kotak…..rm 180 + rm 10 pos
3 kotak ….rm 240 + rm 10 pos .

Kepada usahawan atau mereka yang bakal bergelar usahawan, sedikit pesanan doc. Segala apa yang kita impikan akan kita capai jika kita mampu membantu mencapai impian orang lain dahulu.

Seperti doc, doc nakkan pelanggan doc kembali cantik dan langsing dengan produk jus langsing mate 5. Doc tawarkan lagi dengan harga mampu milik serta mereka mampu cantik dan kurus dalam tempoh yang singkat.

Semoga artikel pendek ini menyuntik sedikit sebanyak motivasi kepada anda. Kongsikan artikel ini supaya ramai yang akan dapat manfaat untuk kehidupan.

 

 

  
PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza.

Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini.

Dalam lawatan berkenaan, dRG berbesar hati menyerahkan sumbangan hasil kutipan staff dan pihak pengurusan sebanyak RM200.

Kesempatan itu turut diambil oleh pihak Kelab Motor Berkuasa Tinggi Northern Wingers menyebarkan risalah kutipan dana untuk Gaza.

  
YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu.

Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dalam tempoh terdekat.

Beliau berkata, sumbangan itu untuk kegunaan penduduk Gaza mendapatkan makanan, ubat-ubatan, pakaian dan membina semula penempatan yang musnah akibat kekejaman rejim Zionis yang melancarkan serangan ketika Ramadan lalu.

“Dalam tempoh dua tahun ini, Yayasan dR Rozmey sudah menghulurkan dana RM4 juta untuk membantu penduduk Gaza sejak Januari tahun lalu dan kita menyasarkan RM20 juta akan disalurkan secara berperingkat untuk tempoh lima tahun bagi membantu penduduk terbabit yang menderita akibat peperangan itu,” katanya.

  
DDR CERIAKAN SAMBUTAN AIDILFITRI 9 BERADIK YATIM PIATU(0)

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, selepas ibu meninggal dunia 10 tahun lalu, kini giliran ayah pula dipanggil mengadap Ilahi.

Menurut Suziana Mat Said, 22, ibunya Mazni Nordin meninggal dunia kira-kira 10 tahun lalu akibat penyakit kanser. Manakala bapanya, Mat Said Mat Tahir, 63, meninggal dunia pada 1 Ramadan lalu akibat serangan jantung.

Begitulah nasib yang menimpa 9 beradik di Keda Kampung Bukit, Pokok Sena yang kini bergelar yatim piatu.

Selain kesempitan wang, mereka dihimpit kemiskinan selepas hilang tempat bergantung sekaligus menjadikan Aidilfitri yang bakal tiba seakan tiada makna.

Presiden dR Rozmey Group, Datuk Dr Che Rozmey Che Din terpanggil untuk membantu 9 beradik malang ini dengan melawat kediaman mereka bagi melihat sendiri kesempitan hidup yang dialami.

“Kita terpanggil untuk mambantu anak-anak ini, dan ddr berbesar hati menyampaikan sumbangan duit raya untuk mereka membeli kelengkapan aidilfitri yang bakal tiba tidak lama lagi memandangkan anak-anak ini masih tiada sebarang persiapan,” katanya.

Datuk Dr Che Rozmey berharap, dengan sedikit bantuan yang dihulurkan sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban yang ditanggung sekaligus menceriakan mereka sempena menyambut aidilfitri.

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories