banner

KASIH SAYANG SUAMI ISTERI KUNCI KEBAHAGIAAN

PASANGAN suami isteri merupakan ketentuan Allah S.W.T yang dikatakan sebagai jodoh untuk menongkah arus kehidupan bersama-sama.

Pertemuan yang merupakan takdir Allah S.W.T terhadap seluruh pasangan suami isteri dimuka bumi ini adalah merupakan kunci kebahagiaan rumahtangga.

Dijadikan kaum hawa adalah dari rusuk adam sebagai pembantu untuk memimpin bersama-sama dalam memperjuangkan kebenaran berlandaskan hukum syarak.

Peristiwa yang dikeluarkan oleh pihak Harian Metro hari ini berkisarkan suami dibelasah isteri begitu mengecewakan kerana menyalahi ajaran yang dituntut dalam Islam.

Mangsa, seorang lelaki yang berusia lingkungan 53 tahun yang terlantar akibat sakit buah pinggang kronik teruk dibelasah isterinya.

Hanya kerana meminta menghidangkan makanan dan diurut badan yang sakit lelaki itu dibelasah teruk dan ditendang oleh isterinya yang tiba-tiba mengamuk.

Adegan yang berlaku hampir 30 minit itu berlaku dirumah mereka iaitu di Jalan Cempaka dan mangsa tidak dapat berbuat apa-apa tindakan tetapi hanya mampu memnutup kepala menggunakan kedua-dua tangannya serta merayu agar berhenti melakukan perbuatan itu.

Hal ini tidak sepatutnya berlaku di dalam isu kekeluargaan rumahtangga dan sekiranya berlaku permasalahan yang begitu rumit segalanya perlulah melalui perbincangan.

Sedarkah anda wahai golongan hawa bahawa syurgamu itu dibawah telapak kaki suami samada ianya baik mahupun ianya sudah jelas menjadi hak milik kamu.

Jadi, peristiwa sebegini seharusnya menjadi iktibar dan pengajaran terhadapa kita bangsa 1 Malaysia dan melaksanakan tanggungjawab yang sudah dituliskan dengan seikhlas serta sejujurnya

Comments

comments

1 commentback to post

#1ummi26/03/2011, 9:13 am

bercinta lepas kawen lagi bahagia…

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories