banner

KASIH SAYANG SUAMI ISTERI KUNCI KEBAHAGIAAN

PASANGAN suami isteri merupakan ketentuan Allah S.W.T yang dikatakan sebagai jodoh untuk menongkah arus kehidupan bersama-sama.

Pertemuan yang merupakan takdir Allah S.W.T terhadap seluruh pasangan suami isteri dimuka bumi ini adalah merupakan kunci kebahagiaan rumahtangga.

Dijadikan kaum hawa adalah dari rusuk adam sebagai pembantu untuk memimpin bersama-sama dalam memperjuangkan kebenaran berlandaskan hukum syarak.

Peristiwa yang dikeluarkan oleh pihak Harian Metro hari ini berkisarkan suami dibelasah isteri begitu mengecewakan kerana menyalahi ajaran yang dituntut dalam Islam.

Mangsa, seorang lelaki yang berusia lingkungan 53 tahun yang terlantar akibat sakit buah pinggang kronik teruk dibelasah isterinya.

Hanya kerana meminta menghidangkan makanan dan diurut badan yang sakit lelaki itu dibelasah teruk dan ditendang oleh isterinya yang tiba-tiba mengamuk.

Adegan yang berlaku hampir 30 minit itu berlaku dirumah mereka iaitu di Jalan Cempaka dan mangsa tidak dapat berbuat apa-apa tindakan tetapi hanya mampu memnutup kepala menggunakan kedua-dua tangannya serta merayu agar berhenti melakukan perbuatan itu.

Hal ini tidak sepatutnya berlaku di dalam isu kekeluargaan rumahtangga dan sekiranya berlaku permasalahan yang begitu rumit segalanya perlulah melalui perbincangan.

Sedarkah anda wahai golongan hawa bahawa syurgamu itu dibawah telapak kaki suami samada ianya baik mahupun ianya sudah jelas menjadi hak milik kamu.

Jadi, peristiwa sebegini seharusnya menjadi iktibar dan pengajaran terhadapa kita bangsa 1 Malaysia dan melaksanakan tanggungjawab yang sudah dituliskan dengan seikhlas serta sejujurnya

1 commentback to post

#1ummi26/03/2011, 9:13 am

bercinta lepas kawen lagi bahagia…

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

konvoi mapim

PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

10455168_10152228306001517_5287867229914797979_n

DDR CERIAKAN SAMBUTAN AIDILFITRI 9 BERADIK YATIM PIATU(0)

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, selepas ibu meninggal dunia 10 tahun lalu, kini giliran ayah pula dipanggil mengadap Ilahi. Menurut Suziana Mat Said, 22, ibunya Mazni Nordin meninggal dunia kira-kira 10 tahun lalu akibat penyakit kanser. Manakala bapanya, Mat Said Mat Tahir, 63, meninggal dunia pada 1 Ramadan lalu akibat serangan jantung. Begitulah nasib yang


TIGA IMAM SYRIA SERIKAN MAJIS IFTAR(0)

Kehadiran tiga orang iman dari negara bergolak Syria   telah menyerikan majlis iftar yang dianjurkan oleh Yayasan Dr Rozmey pada 20 Julai lalu. Syeikh Abu Muaz, Syeikh Khalid Abu Walid dan Syeikh Misri Adnan adalah antara 10 imam dari Syira yang telah dibawa oleh Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) ke Malaysia  untuk menjadi imam solat

10257985_10152083930456517_7857488350924408266_n

dR ROZMEY HOTEL PROMOSI RAMADHAN(0)

Promosi Ramadhan serendah RM110 sahaja untuk sebilik di Rozmey Hotel berbanding harga biasa RM140 sebilik. Menurut pemiliknya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, promosi terbabit adalah sebagai penghargaan kepada pelanggan sempena bulan mulia sekaligus memberikan penjimatan kepada pengguna yang memilih dR Rozmey Hotel sebagai tempat penginapan. Beliau juga turut mengucapkan selamat berpuasa kepada semua

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories