banner

DAVID VILLA WIRA SEPANYOL

SKUAD bola sepak Sepanyol antara pasukan gergasi terlibat dalam aksi kelayakan Euro 2012 yang bakal berlangsung di Poland- Ukraine.

Antara barisan pemain-pemain terkemuka yang terlibat di dalam skuad La Rojas itu adalah seperti David Villa, Carlos Puyol, Iker Casilas dan ramai lagi.

Namun yang menjadi tumpuan pada sesi kelayakan Euro pada tahun ini adalah pemain lincah yang menggalas jawatan selaku penyerang pasukan iaitu David Villa.

David Villa dikatakan muncul selaku wira Sepanyol apabila menyumbangkan dua gol dalam menumpaskan Republic Cech pada awal pagi semalam.

Ketika menentang Republic Cech Sepanyol dikejutkan dengan gol pendahuluan yang dijaringkan oleh Jaroslav Plasil pada minit ke-29 hasil rembatan luar kotak penalti yang berjaya menewaskan goalkeeper nombor satu dunia itu.

Akibat kekasaran yang berlaku Sepanyol dihadiahkan sepakan penalti serta David Villa menyempurnakan sepakan itu sekaligu menyamakan kedudukan.

Skuad Republic Cech akhirnya akur dengan kelincahan yang dimiliki oleh David Villa kerana berjaya menembusi benteng pertahanan dan menyumbat gol kemenangan skuad Sepanyol sekaligus melakar sejarah untuk dirinya selaku penjaring terbanyak.

David menganggap bahawa jaringan gol yang dilakukan adalah untuk pembakar semangat pasukan dan dia berjaya memperoleh penjaring terbanyak seperti yang diinginkan.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories