banner

FASHA SANDHA DAN ROZITA CHE WAN DISENARAI AKTRES SEKSI

SIAPA yang tak kenal dengan kedua-dua aktres yang popular hari ini dengan seorangnya bergelar “Pelakon Paling Kontroversi” manakala seorang lagi pula bergelar “Janda Meletup.”

Melalui penyelidikan terhadap satu kajian kedua-dua aktres ini mendapat undian tertinggi daripada khalayak umum mengenai penyelidikan mencari ‘5 Artis Paling Seksi’ pada tahun ini.

Kedudukan carta diterajui Fasha Sandha yang mendahului artis-artis lain dengan rating sebanyak 14.76 peratus iaitu 578 undian hasil undian daripada orang ramai.

Manakala mengekori rapat dari belakang adalah seorang lagi artis yang boleh dianggap seperti ‘pisang goreng panas’ iaitu Rozita Che Wan yang mendapat peratusan sebanyak 10.31 peratus dengan 404 undian.

Apabila ditanya terhadap kedua-dua artis yang nama mereka semakin hari kian mekar di Malaysia ini mereka mempunyai jawapan tersendiri.

Fasha berkata, seksi anugerah semulajadi. Jadi, usah terus memegang persepsi negatif ataupun memandang serong kepada seseorang pesona yang digelar seksi kerana istilah itu adalah subjektif dan luas.

“Barangkali, karakter yang pernah saya bawa dalam lakonan membuatkan peminat melabelkan saya seksi di mata mereka,” ujar Rozita pula.

Jadi, ini menunjukkan bahawa masing-masing mempunyai alasan dan jawapan yang jelas mengenai setiap perlakuan serta  perkara yang dilakukan mereka.

Oleh itu, setiap penampilan melambangkan keperibadian seseorang dan penampilan juga berperanan penting dalam menentukan persepsi utama khalayak terhadap seseorang itu.

Seharusnya kita mesti beristiqamah dan berfikiran rasional sebelum melakukan sesuatu perkara yang boleh mendatangkan keburukan kepada diri sendiri.

Comments

comments

3 commentsback to post

#1sayang sayang13/04/2011, 2:35 am

seksi tu memang suatu anugerah tp yg memilikinya itu perlu la pandai untuk menjaganya. jagalah anugerah yang telah diberikan itu & warnailah dengan nur pasti hidup bahagia.

#2nat13/04/2011, 3:50 am

seksi oh seksi

#3mummy_z13/04/2011, 8:54 am

badan gebu jer yang selalu tayang pun…kesian kt artis kita ni..tak ada duit nak beli pakaian yang kainnya lebih ckit..asyik x cukup kain jer…

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories