banner

LELAKI MOHON TUKAR NAMA WANITA

Tindakan seorang lelaki di Kuala Trengganu yang memohon Mahkamah Tinggi, Kuala Trengganu membenarkan dia menukarkan kepada nama perempuan jelas menjadi topik perbualan masyarakat.

Mohd Ashraf Abd Aziz, 25 memohon menukar namanya kepada Aleesha Farhana Abd Aziz selepas menjalani pembedahan menukar jantina do Thailand antara 2008 hingga 2009.

Dia mendakwa lebih cenderung kepada perwatakan wanita meminta mahkamah membenarkan menukar jantina bagi membolehkan dia menjalani kehidupan sebagai seorang wanita seterusnya menlanjutkan pelajaran ke instirusi pengajian tinggi sebagai seorang wanita.

Timbalan Mufti Trengganu berkata, perbuatan menukar jantina tetap haram disisi Islam dan berdosa besar dan ia mengubah kejadian yang Allah ciptakan. Alasan kononnya mempunyai naluri wanita tidak boleh diterima kerana asal kejadian lelaki dan perasaan itu hanyalah hasutan dan mainan syaitan.

TintaDDR berharap rakyat Malaysia bersama-sama doa akan lelaki itu akan sedar dan kembali ke hukum Allah dan menarik balik petisyen memohon mahkamah menukar namanya kepada wanita.

Comments

comments

1 commentback to post

#1qass29/05/2011, 6:54 am

Semoga Mohd Ashraf mendapat hidayah Allah dan menginsafi perbuatan yg dilakukannya dan ianya juga menjadi pengajaran kepada umat Islam yg lain.InsyaAllah….

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(0)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


BERJAYA DENGAN 7 SUNNAH RASUL(0)

Lebih 500 waris pelajar Sekolah Kebangsaan Tunku Bendahara, Kodiang terpegun  dengan ucapan yang sampaikan oleh Datuk Dr Che Rozmey Che Din pada majlis mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) pada 19 Mac lalu. Malah ada antara waris yang hadir menitis air mata apabila mendengar kesungguhan Dato Dr Rozmey membaca doa ketika akhir ucapannya.


BERFIKIR DI LUAR KOTAK(0)

Presiden dR Rozmey Group (dRG), Datuk Dr Che Rozmey Che Din mengajak pelajar, ibu bapa dan guru-guru untuk berfikir di diluar kotak pemikiran dalam usaha untuk meraih kejayaan luar biasa. Beliau berkata jika kita ingin meraihkan kejayan luar biasa terutama kejayaan pelajar, kita mesti kembali kepada agama Islam secara total dengan mengamalkan perintah Allah. “Jika


IBU BAPA HARUS BERANI BUAT PERUBAHAN(0)

“Ibu bapa harus berani untuk buat perubahan kepada anak-anaK.  Jika ingin kejayaan yang luar biasa, kita harus mencari Allah dan menjadikan AL Quran dan hadis sebagai panduan dalam kehidupan kita ,” kata Datuk Dr Che Rozmey Che Din dalam majlis perasmian Mesyuarat Persatuan Ibu bapa Guru (PIBG) sekolah Kebangsaan Oran,  Mata Ayer, Perlis. Beliau berkata


DDR KONGSI IDEA DI MAJLIS PEDULI UMMAH(0)

Sebagai Duta Peduli Ummah kepada   Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia ( MAPIM ), Pengerusi Yayasan Dr Rozmey, Datuk Dr Che Rozmey Che Din dijemput untuk berkongsi pengalamaan  dalam  Majlis Malam Peduli Mapim di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta  pada kelmarin. Dalam ucapannya, Datuk Dr Che Rozmey mengajak semua masyarakat khusus individu korporat untuk membantu masyarakat

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories