banner

LELAKI MOHON TUKAR NAMA WANITA

Tindakan seorang lelaki di Kuala Trengganu yang memohon Mahkamah Tinggi, Kuala Trengganu membenarkan dia menukarkan kepada nama perempuan jelas menjadi topik perbualan masyarakat.

Mohd Ashraf Abd Aziz, 25 memohon menukar namanya kepada Aleesha Farhana Abd Aziz selepas menjalani pembedahan menukar jantina do Thailand antara 2008 hingga 2009.

Dia mendakwa lebih cenderung kepada perwatakan wanita meminta mahkamah membenarkan menukar jantina bagi membolehkan dia menjalani kehidupan sebagai seorang wanita seterusnya menlanjutkan pelajaran ke instirusi pengajian tinggi sebagai seorang wanita.

Timbalan Mufti Trengganu berkata, perbuatan menukar jantina tetap haram disisi Islam dan berdosa besar dan ia mengubah kejadian yang Allah ciptakan. Alasan kononnya mempunyai naluri wanita tidak boleh diterima kerana asal kejadian lelaki dan perasaan itu hanyalah hasutan dan mainan syaitan.

TintaDDR berharap rakyat Malaysia bersama-sama doa akan lelaki itu akan sedar dan kembali ke hukum Allah dan menarik balik petisyen memohon mahkamah menukar namanya kepada wanita.

Comments

comments

1 commentback to post

#1qass29/05/2011, 6:54 am

Semoga Mohd Ashraf mendapat hidayah Allah dan menginsafi perbuatan yg dilakukannya dan ianya juga menjadi pengajaran kepada umat Islam yg lain.InsyaAllah….

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


BERJAYA DENGAN 7 SUNNAH RASUL(0)

Lebih 500 waris pelajar Sekolah Kebangsaan Tunku Bendahara, Kodiang terpegun  dengan ucapan yang sampaikan oleh Datuk Dr Che Rozmey Che Din pada majlis mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) pada 19 Mac lalu. Malah ada antara waris yang hadir menitis air mata apabila mendengar kesungguhan Dato Dr Rozmey membaca doa ketika akhir ucapannya.


BERFIKIR DI LUAR KOTAK(0)

Presiden dR Rozmey Group (dRG), Datuk Dr Che Rozmey Che Din mengajak pelajar, ibu bapa dan guru-guru untuk berfikir di diluar kotak pemikiran dalam usaha untuk meraih kejayaan luar biasa. Beliau berkata jika kita ingin meraihkan kejayan luar biasa terutama kejayaan pelajar, kita mesti kembali kepada agama Islam secara total dengan mengamalkan perintah Allah. “Jika

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories