banner

RASUAH CEMAR SUKAN NO 1 MALAYSIA

Adakah skandal rasuah pada tahun 1994 dan 1995 yang melibatkan lebih 100 pemain serta jurulatih yang disyaki mengatur keputusan perlawanan Piala Malaysia dan Liga Perdana akan berlaku pada pada tahun ini.

Mungkinkah hukuman yang pernah dikenakan kepada 26 pemain yang di dibuang daerah dan tindakan Lembaga Disiplin FAM pula menggantung penyertaan antara satu hingga lima tahun terhadap 57 pemain serta seorang penolong jurulatih tidak cukup kuat untuk menghalang pemain dari terus terlibat dalam gegala tidak bermoral ini.

Pendedahan oleh jururlatih T-Team di media mengenai kewujudan pemain kelab berkenaan yang terbabit dalam gejala rasuah cukup mengecewakan peminat bola sepak di negara ini termasuk pengurusan pasukan yang seolah-olah tertipu dengan tindakan permain terbabit.

TintaDDR berharap Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) selaku badan induk sukan nombor satu di Malaysia mengambil langkah drastik untuk mengekang masalah ini dari terus berlaku demi menyelamatkan maruah sukan bola sepak negara.

Persatuan bola sepak negeri juga perlu bekerjasma dengan FAM dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat pemain dan individu yang terbabit sehingga mereka di bawa ke muka pengadilan.

Comments

comments

3 commentsback to post

#1iskandar14/06/2011, 6:49 am

bangsa akan hancur sekiranya amalan rasuah terus berlaku

#2acne medication27/06/2011, 8:37 am

Lots of helpful information. I have bookmarked your site.
My blog is acne home remedies

#3Recipes for diabetics16/07/2011, 9:22 am

Can I clone your article to my blog? Thank you.
Diet recipes for diabetics

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


BERJAYA DENGAN 7 SUNNAH RASUL(0)

Lebih 500 waris pelajar Sekolah Kebangsaan Tunku Bendahara, Kodiang terpegun  dengan ucapan yang sampaikan oleh Datuk Dr Che Rozmey Che Din pada majlis mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) pada 19 Mac lalu. Malah ada antara waris yang hadir menitis air mata apabila mendengar kesungguhan Dato Dr Rozmey membaca doa ketika akhir ucapannya.


BERFIKIR DI LUAR KOTAK(0)

Presiden dR Rozmey Group (dRG), Datuk Dr Che Rozmey Che Din mengajak pelajar, ibu bapa dan guru-guru untuk berfikir di diluar kotak pemikiran dalam usaha untuk meraih kejayaan luar biasa. Beliau berkata jika kita ingin meraihkan kejayan luar biasa terutama kejayaan pelajar, kita mesti kembali kepada agama Islam secara total dengan mengamalkan perintah Allah. “Jika

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories