banner

TAHNIAH KERAJAAN NEGERI MELAKA

TintaDDR ingin merakamkan ucapan tahniah kepada kerajaan Melaka dan Kementerian Kesihatan kerana mewartakan lima kawasan seluas 338 hektar di negeri itu sebagai zon bebas asap rokok.

Mulai 15 Jun nanti, perokok tegar di negeri itu dan pelancong tidak dibenarkan merokok di bandar warisan dunia, Melaka Raya, Melaka International Trade Centre (MITC), pusat bandar Alor Gajah dan pusat bandar Jassin.

Langkah berani itu mungkin tidak disenangi oleh perokok tetapi ia amat baik dalam melindungi orang ramai terutama wanita dan kanak-kanak daripada tertedah kepada asap rokok yang boleh memudaratkan kesihatan.

TintaDDR berharap kerajaan negeri lain mengambil langkah sama dan mencontohi negeri Melaka bagi memastikan masyarakat hidup dalam keadaan sihat tanpa asap rokok.

Comments

comments

2 commentsback to post

#1gadis melayu14/06/2011, 7:07 am

sy sk klo seluruh Malaysia buat mcm ni bukan sahaja di Melaka ja..bukan apa, klo perokok tu sj yg kena effect xpe, ni org yg berdekatan pun kena..kesian la kt org lain sma..klo da anak bini, lg kesian terkena asap yg dilepaskan tu..xpasal2 datg segala pnyakit..dh sakit nti sape yang susah..pikir2 lah..

#2AJIMAS04/08/2011, 10:36 am

Kami kan rakyat malaysia. Kami penyumbang pembangunan kemajuan walaupun kami perokok. Ingat ! Kami boleh ubah corak politik negara ini . berjuta rakyat perokok boikot pilihan raya Undi Parti lawan . Mau YB YB Jatuh. Berpada padalah bertindak. Di sana sini pegawai executif kemas lawa pelajaran tinggi tapi rasuah, pengedar dadah , pecah amanah, gunting dalam lipatan . Kami rakyat , pekebun, nelayan, buruh kasar Koler biru memang kuat merokok tapi kamilah yang kuat kerja . Kami tak rasuah. Apa kerana rokok kami di singkirkan Adilkah itu. kalau benar-benar kerajaan benar tak mu cukai tembakau . Mansuhkan terus. Haramkan rokok .Jangan impot bahan tembakau jangan jual. Jangan denda perokok tangkap sumbatkan dalam penjara . Kami cabar PM.

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories