banner

MENYAMAR SEBAGAI DDR DI LAMAN FACEBOOK

Pengguna perlu berhati-hati apabila terdapat individu tidak bertanggungjawab menyamar serta menggunakan nama Datuk Dr Che Rozmey Che Din di laman sosial Facebook.

Presiden dR Rozmey Group (dRG) itu berkata, kegiatan individu yang dikesan menggunakan gambar dan identiti sejak sebulan lalu itu boleh menyebabkan pengguna menjadi keliru apabila ingin mendapatkan informasi mengenai produk dan syarikatnya.

Beliau berkata individu terbabit perlu menghentikan segera tindakan yang dilakukan itu bagi mengelakkan pengguna tertipu dan tersalah mendapat maklumat.

“Fenomena yang DDR cetuskan dalam mengangkat label dR Rozmey menyebabkan ada pihak yang teruja dan terpanggil untuk bersama-sama berkongsi informasi kepada pengguna.

“Tindakan yang dilakukan ini adalah salah disisi undang-undang negara dan kita sentiasa memantau perkembangan yang berlaku sebelum mengambil sebarang tindakan,” katanya ketika ditemui selepas kembalinya dari sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia kelmarin.

Mengulas mengenai sambutan Hari Malaysia,Datuk Dr Che Rozmey berkata pengiktirafan sebagai tokoh generasi muda oleh kerajaan Malaysia adalah satu perhormatan yang tertinggi yang menjadi pemangkin kepadanya untuk terus memberi yang terbaik kepada pengguna.

“Syukur kerana apa yang dilakukan oleh DDR kepada pengguna 1 Malaysia mendapat perhatian dan pengiktirafan oleh kerajaan Malaysia. Pengalaman menaiki kenderaan klasik sambil mengibarkan Jalur Gemilang adalah satu kenangan yang cukup berharga,” katanya.

ada individu tidak bertanggungjawab menyamar serta menggunakan nama Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibrahim di laman sosial Facebook.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata, pihaknya menerima satu laporan polis berkaitan penggunaan nama Tunku Ismail, kelmarin.

Kelmarin, satu laporan polis berkaitan penyalahgunaan nama Tunku Ismail dalam laman sosial Facebook dibuat dan siasatan terus dijalankan.

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

konvoi mapim

PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

10455168_10152228306001517_5287867229914797979_n

DDR CERIAKAN SAMBUTAN AIDILFITRI 9 BERADIK YATIM PIATU(0)

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, selepas ibu meninggal dunia 10 tahun lalu, kini giliran ayah pula dipanggil mengadap Ilahi. Menurut Suziana Mat Said, 22, ibunya Mazni Nordin meninggal dunia kira-kira 10 tahun lalu akibat penyakit kanser. Manakala bapanya, Mat Said Mat Tahir, 63, meninggal dunia pada 1 Ramadan lalu akibat serangan jantung. Begitulah nasib yang


TIGA IMAM SYRIA SERIKAN MAJIS IFTAR(0)

Kehadiran tiga orang iman dari negara bergolak Syria   telah menyerikan majlis iftar yang dianjurkan oleh Yayasan Dr Rozmey pada 20 Julai lalu. Syeikh Abu Muaz, Syeikh Khalid Abu Walid dan Syeikh Misri Adnan adalah antara 10 imam dari Syira yang telah dibawa oleh Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) ke Malaysia  untuk menjadi imam solat

10257985_10152083930456517_7857488350924408266_n

dR ROZMEY HOTEL PROMOSI RAMADHAN(0)

Promosi Ramadhan serendah RM110 sahaja untuk sebilik di Rozmey Hotel berbanding harga biasa RM140 sebilik. Menurut pemiliknya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, promosi terbabit adalah sebagai penghargaan kepada pelanggan sempena bulan mulia sekaligus memberikan penjimatan kepada pengguna yang memilih dR Rozmey Hotel sebagai tempat penginapan. Beliau juga turut mengucapkan selamat berpuasa kepada semua

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories