banner

MENYAMAR SEBAGAI DDR DI LAMAN FACEBOOK

Pengguna perlu berhati-hati apabila terdapat individu tidak bertanggungjawab menyamar serta menggunakan nama Datuk Dr Che Rozmey Che Din di laman sosial Facebook.

Presiden dR Rozmey Group (dRG) itu berkata, kegiatan individu yang dikesan menggunakan gambar dan identiti sejak sebulan lalu itu boleh menyebabkan pengguna menjadi keliru apabila ingin mendapatkan informasi mengenai produk dan syarikatnya.

Beliau berkata individu terbabit perlu menghentikan segera tindakan yang dilakukan itu bagi mengelakkan pengguna tertipu dan tersalah mendapat maklumat.

“Fenomena yang DDR cetuskan dalam mengangkat label dR Rozmey menyebabkan ada pihak yang teruja dan terpanggil untuk bersama-sama berkongsi informasi kepada pengguna.

“Tindakan yang dilakukan ini adalah salah disisi undang-undang negara dan kita sentiasa memantau perkembangan yang berlaku sebelum mengambil sebarang tindakan,” katanya ketika ditemui selepas kembalinya dari sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia kelmarin.

Mengulas mengenai sambutan Hari Malaysia,Datuk Dr Che Rozmey berkata pengiktirafan sebagai tokoh generasi muda oleh kerajaan Malaysia adalah satu perhormatan yang tertinggi yang menjadi pemangkin kepadanya untuk terus memberi yang terbaik kepada pengguna.

“Syukur kerana apa yang dilakukan oleh DDR kepada pengguna 1 Malaysia mendapat perhatian dan pengiktirafan oleh kerajaan Malaysia. Pengalaman menaiki kenderaan klasik sambil mengibarkan Jalur Gemilang adalah satu kenangan yang cukup berharga,” katanya.

ada individu tidak bertanggungjawab menyamar serta menggunakan nama Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibrahim di laman sosial Facebook.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata, pihaknya menerima satu laporan polis berkaitan penggunaan nama Tunku Ismail, kelmarin.

Kelmarin, satu laporan polis berkaitan penyalahgunaan nama Tunku Ismail dalam laman sosial Facebook dibuat dan siasatan terus dijalankan.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories