banner

dRBook VS Facebook

dR Rozmey Group (dRG) mewujudkan laman sosial baru dikenali sebagai dRBook.biz yang memberi peluang kepada pengguna untuk berinteraksi selain memberi tumpuan kepada maklumat perniagaan.

Presidennya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata idea membina laman berkenaan wujud selepas meleihat sambutan dariapada pengguna di Malaysia yang berkaitan laman sosial.

Beliau berkata pembangunan dan perkembangan pesat medium pemasaran secara talian (online) dan pengggunaan laman sosial terbabit untuk bisnes mendorongnya untuk memiliki laman sosial sendiri.

“Pengguna kini memilih laman sosial seperti facebook, Tagged, Myspace dan sebagainya sebagai medium utama untuk berenteraksi selain untuk tujuan pemasaran produk dan bisnes.

“Laman sosial milik label dR Rozmey ini adalah satu altenatif kepada pengguna di negara ini untuk berinteraksi selain sebagai medium untuk pemasaran secara terus. Kita yakin dRBook akan menjadi platform terbaik kepada pengguna,”katanya ketika ditemui di ibu pejabatnya di Jitra, semalam.

Datuk Dr Che Rozmey berkata, sejak dilancarkan, sambutan yang diterima adalah luar biasa dan keadaan itu sudah dijangkakan memandang label dR Rozmey sudah dikenali oleh pengguna.

Katanya, laman sosial itu adalah satu dimensi baru kepada perniagaannya yang sebelum itu memberi tumpuan kepada bisnes produk kesihatan.

“Oleh itu, melalui dRBook.biz, kita akan memberikan kebebasan kepada pengguna berbincang dan berinteraksi tetapi dengan pengawasan moderator.Pengguna perlu bijak manfaatkan kewujudan laman sosial ini tanpa perlu melontarkan pandangan yang boleh menjejaskan sensiviti pengguna lain,” katanya.

1 commentback to post

#1amir25/10/2011, 3:23 am

perrrrhhhhh..terbaik la ddr…anak melayu pertama yg mereka laman sosial…akan sy trudkan sokong ddr..terbaik lah…

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

konvoi mapim

PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

10455168_10152228306001517_5287867229914797979_n

DDR CERIAKAN SAMBUTAN AIDILFITRI 9 BERADIK YATIM PIATU(0)

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, selepas ibu meninggal dunia 10 tahun lalu, kini giliran ayah pula dipanggil mengadap Ilahi. Menurut Suziana Mat Said, 22, ibunya Mazni Nordin meninggal dunia kira-kira 10 tahun lalu akibat penyakit kanser. Manakala bapanya, Mat Said Mat Tahir, 63, meninggal dunia pada 1 Ramadan lalu akibat serangan jantung. Begitulah nasib yang


TIGA IMAM SYRIA SERIKAN MAJIS IFTAR(0)

Kehadiran tiga orang iman dari negara bergolak Syria   telah menyerikan majlis iftar yang dianjurkan oleh Yayasan Dr Rozmey pada 20 Julai lalu. Syeikh Abu Muaz, Syeikh Khalid Abu Walid dan Syeikh Misri Adnan adalah antara 10 imam dari Syira yang telah dibawa oleh Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) ke Malaysia  untuk menjadi imam solat

10257985_10152083930456517_7857488350924408266_n

dR ROZMEY HOTEL PROMOSI RAMADHAN(0)

Promosi Ramadhan serendah RM110 sahaja untuk sebilik di Rozmey Hotel berbanding harga biasa RM140 sebilik. Menurut pemiliknya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, promosi terbabit adalah sebagai penghargaan kepada pelanggan sempena bulan mulia sekaligus memberikan penjimatan kepada pengguna yang memilih dR Rozmey Hotel sebagai tempat penginapan. Beliau juga turut mengucapkan selamat berpuasa kepada semua

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories