banner

ISU PERGANTUNGAN TIADA KAITAN DENGAN PRODUK dRG

JITRA – Presiden dR Rozmey Group (dRG), Datuk Dr. Che Rozmey Che Din

  menegaskan isu penggantungan keanggotaannya selama dua tahun dalam Majlis Perubatan Malaysia (MMC) tiada kaitan dengan perniagaan kerana penghasilan produk kesihatan dRG mengikut prosedur yang ditetapkan Kementerian Kesihatan melalui Bahagian Makanan dan Farmasi.

Beliau berkata penggantungan itu  tidak memberi kesan kepada perniagaannya atau menghilangkan kepercayaan pengguna terhadap produk kesihatan yang dihasilkannya kerana katanya, produk kesihatan syarikatnya sudah terbukti berkesan dan selamat serta memberi manfaat kesihatan dalam kalangan rakyat Malaysia.

Menurutnya, penggantungan itu tidak membawa sebarang makna kerana beliau tidak lagi mempraktiskan amalan perubatan sejak tahun 2008 sebaliknya menceburkan diri dalam bidang perniagaan dan  apa yang penting pengguna perlu diberi fakta yang jelas, malah saya berterima kasih kepada MMC kerana memberi info yang tepat berhubung penggantunga terbabit.

“Saya akur dengan keputusan ini dan menjalani penggantungan dengan hati terbuka. Soal merayu tiada makna untuk saya memohon tempoh penggantungan dipercepat atau dimansuhkan kerana apa yang penting saya tidak lagi pratis (amalan perubatan) sejak empat tahun lalu sebaliknya menjadi usahawan sepenuh masa.

“Namun sekiranya MMC ingin memendekkan (tempoh penggantungan) saya menerimanya dengan senang hati,” katanya pada sidang akhbar di pejabatnya Bandar Darulaman Jaya, di sini semalam.

Akhbar semalam melaporkan Dr. Rozmey digantung keanggotaan MMC selama dua tahun mulai 14 Mac lalu hingga 14 Mac 2014.

Presiden MMC, Datuk Seri Dr. Hasan Abdul Rahman yang juga Ketua Pengarah Kesihatan berkata, inkuiri pada 16 Januari lepas mendapati Dr. Rozmey bersalah atas tuduhan terlibat dalam penjualan bahan didakwa mampu menurunkan berat badan, membungkus serta menyimpan bahan berkenaan yang melanggar Seksyen 3.4 kod itu.

Dr. Rozmey juga didapati bersalah mengiklan diri sendiri sama ada secara langsung atau tidak langsung bagi mempromosi kelebihan sendiri serta membabitkan diri dengan perusahaan komersial yang melanggar Bahagian 4.1 dan 3.4 Kod Etika Profesional.

Tambahnya, sebagai seorang ahli perniagaan beliau melakukan perkara yang sama seperti usahawan lain dalam mempromosi produk.

“Saya tidak merasakan membuat kesalahan besar tetapi memperkenalkan diri dan produk. Saya tidak terkilan dengan penggantungan ini kerana saya tidak menipu sesiapa.

“Malah produk saya diterima pengguna sejak empat tahun lalu, malah dari segi ekonomi saya menyahut saranan Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) untuk menjadi usahawan berdaya saing bagi membangunkan ekonomi rakyat dan negara,” katanya.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories