banner

SUMBANG RM20 JUTA UNTUK GAZA

dR

Rozmey Group (dRG) melalui Yayasan dR Rozmey memperuntukkan sebanyak  RM20 juta untuk  misi membina semula Gaza yang musnah akibat  serangan rejim Zionis.

Presiden dRG, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata pelan dana untuk tempoh lima tahun itu adalah hasil komitmen peribadinya bagi membina semula Gaza melalui empat teras pejuangan iaitu penajaan anak syuhada dan yatim, pembangunan  perumahan dan infrastruktur, pembangunan masjid dan pembangunan hospital.

Beliau berkata daripada jumlah itu, sebanyak RM2 juta diperuntukkan pada tahun ini  untuk membina sebuah Masjid Nour  Ar Rozmey di Khan Yunis, Gaza yang menelan kos RM1.5 juta.

“Kita sudah mengenal pasti dan akan membina semula sebuah masjid yang runtuh akibat serangan rejim Zionis pada 2009 lalu di tengah-tengah pusat  bandar Gaza dengan kos yang ditanggung sepenuhnya oleh dRG.

“Kerja pembinaan masjid dua tingkat  yang dapat menampung 4,000 jemaah itu dijadual bermula pada Februari ini dan masjid ini dijangka siap sepenuhnya pada Julai.

Dr Rozmey berkata, pihaknya bekerjasama dengan Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) bagi misi membina semula Gaza itu.

Beliau sendiri akan turut menyertai misi ke Gaza bersama deligasi Mapim yang dijadualkan pada 19 Februari depan.

“Semasa di Gaza, saya akan cuba mengenal pasti bentuk bantuan lain yang boleh diberikan kepada penduduk Gaza bagi meringan beban mereka dalam usaha membina semula Gaza.

“Melalui pelan pembangunan untuk tempoh lima tahun ini, kita akan cuba membina semula Gaza melalui empat teras perjuangan yang pastinya akan memberi impak besar kepada pembangunan Gaza,” katanya.

Sebelum itu,dRG melancarkan  tabung Gaza dan sumbangan sebanyak RM10,000 sebulan  dan 1 peratus jualan syarikat juga akan dimasukkan ke dalam tabung berkenaan.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories