banner

SUMBANG RM150,000 UNTUK SYUHADA PDRM

pc syuda PDRM

dR ROZMEY GROUP (dRG) melalui Yayasan dR Rozmey memperuntukkan sebanyak RM150,000 untuk  membantu keluarga wira negara Asisten Superitendan Zulkifli Mamat dan Sarjan Sabarudin Daud yang terbunuh dalam serangan pencerobohan di Lahad Datu, Sabah.

Presiden dRG, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, dia terpanggil untuk membantu keluarga wira negara itu selepas mereka terkorban mempertahankan kedaulatan negara daripada serangan penceroboh.

Beliau berkata sumbangan yang tidak seberapa  itu adalah bagi meringankan beban keluarga terbabit selain sebagai tanda  sokongan dan kasih rakyat warga dRG dan rakyat Malaysia terhadap pengorbanan anggota keselamatan negara.

“Sumbangan itu tiada nilai jika hendak dibandingkan dengan jasa dan pergorbanan pasukan keselamatan negara yang bertarung nyawa mempertahankan kedaulatan negara khususnya kepada kedua wira negara yang terkorban.

“Kita tidak setuju dengan kenyataan pihak tertentu yang menganggap peristiwa yang berlaku ini adalah gimik politik. Pihak terbabit tidak perlu membuat kenyataan sensitif berkenaan yang bukan sahaja melukakan hati keluarga wira negara terbabit malah perasaan rakyat negara ini yang sayangkan kedaulatan negara.

“Sebanyak RM15,000 diberikan setiap seorang secara tunai kepada kedua-dua keluarga wira negara itu dan sebanyak RM5,000  setiap seorang kepada tiga anggota komando polis yang tercedera dalam pertempuran itu iaitu Koperal MohdTarmizi Hashim, Koperal Azman Ampong dan Konstabel Mohd Qaiyum Aigal Zulkifli,” katanya ketika ditemui di majlis penyerahan sumbangan kepada Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim di ibu pejabat Kontijen Kedah (IPK) di sini, hari ini.

Datuk Dr Che Rozmey berkata polisi insurans pendidikan dengan pembiayaan bulanan sebanyak RM200 sebulan sehingga mereka berumur 18 tahunbernilai RM75,000 turut disediakan kepada kedua-dua anak Allahyarham Asisten Superitendan Zulkifli Mamat.

Selain itu, bagi menunaikan hasrat Allahyarham Sarjan Sabarudin  yang ingin menunaikan fardu haji bersama keluarganya , pihak dRG  turut membiayai Upah Haji kepada arwah dengan kos bernilai RM2,000 selepas beliau menyampaikan hasrat itu kepada ibunya, Som Md Salleh, 72, pada tahun lalu. (Mingguan Malaysia, ms 5)

Tambahnya lagi, pihaknya turut menawarkan satu pakej umrah dan ziarah kepada isteri Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat,   dan isteri Koperal Sabarudin Daud, Nurul Nisah Abu bagi mereka mengerjakan umrah bagi membolehkan mereka mencari redha dan rahmat Allah.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories