banner

SUMBANG RM150,000 UNTUK SYUHADA PDRM

pc syuda PDRM

dR ROZMEY GROUP (dRG) melalui Yayasan dR Rozmey memperuntukkan sebanyak RM150,000 untuk  membantu keluarga wira negara Asisten Superitendan Zulkifli Mamat dan Sarjan Sabarudin Daud yang terbunuh dalam serangan pencerobohan di Lahad Datu, Sabah.

Presiden dRG, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, dia terpanggil untuk membantu keluarga wira negara itu selepas mereka terkorban mempertahankan kedaulatan negara daripada serangan penceroboh.

Beliau berkata sumbangan yang tidak seberapa  itu adalah bagi meringankan beban keluarga terbabit selain sebagai tanda  sokongan dan kasih rakyat warga dRG dan rakyat Malaysia terhadap pengorbanan anggota keselamatan negara.

“Sumbangan itu tiada nilai jika hendak dibandingkan dengan jasa dan pergorbanan pasukan keselamatan negara yang bertarung nyawa mempertahankan kedaulatan negara khususnya kepada kedua wira negara yang terkorban.

“Kita tidak setuju dengan kenyataan pihak tertentu yang menganggap peristiwa yang berlaku ini adalah gimik politik. Pihak terbabit tidak perlu membuat kenyataan sensitif berkenaan yang bukan sahaja melukakan hati keluarga wira negara terbabit malah perasaan rakyat negara ini yang sayangkan kedaulatan negara.

“Sebanyak RM15,000 diberikan setiap seorang secara tunai kepada kedua-dua keluarga wira negara itu dan sebanyak RM5,000  setiap seorang kepada tiga anggota komando polis yang tercedera dalam pertempuran itu iaitu Koperal MohdTarmizi Hashim, Koperal Azman Ampong dan Konstabel Mohd Qaiyum Aigal Zulkifli,” katanya ketika ditemui di majlis penyerahan sumbangan kepada Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim di ibu pejabat Kontijen Kedah (IPK) di sini, hari ini.

Datuk Dr Che Rozmey berkata polisi insurans pendidikan dengan pembiayaan bulanan sebanyak RM200 sebulan sehingga mereka berumur 18 tahunbernilai RM75,000 turut disediakan kepada kedua-dua anak Allahyarham Asisten Superitendan Zulkifli Mamat.

Selain itu, bagi menunaikan hasrat Allahyarham Sarjan Sabarudin  yang ingin menunaikan fardu haji bersama keluarganya , pihak dRG  turut membiayai Upah Haji kepada arwah dengan kos bernilai RM2,000 selepas beliau menyampaikan hasrat itu kepada ibunya, Som Md Salleh, 72, pada tahun lalu. (Mingguan Malaysia, ms 5)

Tambahnya lagi, pihaknya turut menawarkan satu pakej umrah dan ziarah kepada isteri Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat,   dan isteri Koperal Sabarudin Daud, Nurul Nisah Abu bagi mereka mengerjakan umrah bagi membolehkan mereka mencari redha dan rahmat Allah.

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

konvoi mapim

PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

10455168_10152228306001517_5287867229914797979_n

DDR CERIAKAN SAMBUTAN AIDILFITRI 9 BERADIK YATIM PIATU(0)

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, selepas ibu meninggal dunia 10 tahun lalu, kini giliran ayah pula dipanggil mengadap Ilahi. Menurut Suziana Mat Said, 22, ibunya Mazni Nordin meninggal dunia kira-kira 10 tahun lalu akibat penyakit kanser. Manakala bapanya, Mat Said Mat Tahir, 63, meninggal dunia pada 1 Ramadan lalu akibat serangan jantung. Begitulah nasib yang


TIGA IMAM SYRIA SERIKAN MAJIS IFTAR(0)

Kehadiran tiga orang iman dari negara bergolak Syria   telah menyerikan majlis iftar yang dianjurkan oleh Yayasan Dr Rozmey pada 20 Julai lalu. Syeikh Abu Muaz, Syeikh Khalid Abu Walid dan Syeikh Misri Adnan adalah antara 10 imam dari Syira yang telah dibawa oleh Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) ke Malaysia  untuk menjadi imam solat

10257985_10152083930456517_7857488350924408266_n

dR ROZMEY HOTEL PROMOSI RAMADHAN(0)

Promosi Ramadhan serendah RM110 sahaja untuk sebilik di Rozmey Hotel berbanding harga biasa RM140 sebilik. Menurut pemiliknya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, promosi terbabit adalah sebagai penghargaan kepada pelanggan sempena bulan mulia sekaligus memberikan penjimatan kepada pengguna yang memilih dR Rozmey Hotel sebagai tempat penginapan. Beliau juga turut mengucapkan selamat berpuasa kepada semua

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories