banner

KERJASAMA YAYASAN DR ROZMEY BANGUNKAN PEWARIS ULAMA

YAYASAN dR Rozmey bekerjasama dengan Pertubuhan Mujamma’ Ibnu Sunni Lit Talaqqi (MUSTAQ) di Pendang, Kedah bagi membentuk 10 calon sebagai ulama sekali gus menjadi pewaris dalam mengembangkan ilmu pengajian kitab.

Tempoh pengajian yang ditawarkan adalah antara tiga hingga lima tahun dan setelah mahir dalam ilmu agama, peserta terbabit boleh mendirikan banyak sekolah pondok di serata kawasan di negeri ini.

Presiden dR Rozmey Group (dRG), Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, program itu adalah inisiatif MUSTAQ yang sudah lama dirancang tetapi tidak dapat dilaksanakan disebabkan masalah kewangan atau dana tidak mencukupi.

Menurutnya, beliau bersedia untuk menyalurkan sumbangan bulanan sebanyak RM20,000 bagi kemudahan prasarana dan infrastuktur di pusat pengajian pondok itu sepanjang program berkenaan.

“Sebagai permulaan, seramai 10 peserta akan diambil dalam tempoh tiga tahun untuk mencari pewaris ulama dan akan menambah bilangannya jika mendapat sambutan.

“Program seperti ini amat sesuai untuk meneruskan kesinambungan pusat pengajian pondok sedia ada, dan apabila ramai masyarakat memahami ilmu agama yang dipelajari sudah tentu negara Islam akan maju.

“Kita akan turut sama membantu memberi sokongan selain dana yang disalurkan dalam usaha untuk mencari pelapis ulama yang baru melalui program yang dirancang ini,” katanya.

Berikutan itu, mereka yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengambilan peserta ulama baru ini boleh menghubungi pejabat dRG di talian 04-9174366 atau Setiausaha MUSTAQ Abu Bakar Abdullah di talian 019-4410401 atau Tuan Guru Abdul Rahim di talian 013-4285331.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories