banner

KELEBIHAN OREN DALAM PRODUK dRG

BARISAN produk yang dikeluarkan oleh dR Rozmey Group (dRG) mengandungi perisa oren. Pengasas produk ini, Datuk Dr Che Rozmey Che Din (DDR) memilih perisa oren bagi setiap produknya kerana oren mengandungi pelbagai khasiatnya yang tersendiri.

Antaranya, oren mengandungi serat makanan yang sangat diperlukan oleh tubuh bagi pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang normal di samping ianya kaya dengan vitamin dan mineral.

Khasiat yang terkandung di dalamnya juga membantu menurunkan risiko terkena beberapa jenis penyakit kronik seperti penyakit kardiovaskular, strok, kanser dan sebagainya.

Selain merupakan sumber vitamin C yang baik, buah yang mengandungi karbohidrat, postasium, folat, kalsium, thiamin, niasin, Vitamin B6, fosforus, magnesium, iron riboflavin dan asid pantotenik ini juga mempunyai kadar kandungan kalori yang sangat rendah. Ini bermakna ianya selamat dimakan oleh mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan.

Walaupun oren mengandungi karbohidrat tetapi ia merupakan karbohidrat sederhana yang terdiri daripada fruktosa, glukosa dan sukrosa. Karbohidrat kompleksnya berupa serat makanan yang amat baik untuk kesihatan.

Serat makanan ini akan mengikat khasiat-khasiat yang larut di dalam air sehingga dapat memperlambatkan proses pengosongan perut serta proses pencernaan dan penyerapan khasiat makanan. Ini bermakna ia akan membuatkan perut terasa kenyang dengan lebih lama.

Oren merupakan sejenis antioksidan yang sangat baik. Ini kerana Vitamin C merupakan vitamin yang paling terkenal daripada buah oren. Vitamin mudah larut ini memainkan peranan penting dalam proses pembentukan jaringan saraf di dalam tubuh badan, pembentukan ligament, tendon, kulit, pembuluh darah dan tulang. Di samping itu, ianya juga membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dan meningkatkan ketahanan tubuh dari jangkitan kuman dan penyakit lain.

Vitamin C yang terkandung di dalam buah oren bukan hanya bermanfaat kepada kesihatan, malah ianya juga baik untuk kecantikan kulit. Ini kerana Vitamin C dikenalpasti sebagai agen antioksidan yang sangat kuat dan mampu melawan radikal bebas yang boleh mencetus pelbagai jenis penyakit.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


Diet Cara Biasa v.s Diet Dengan Jus Mate 5(0)

Kali ini doc ingin mendedahkan. Mengapa diet dengan Jus Mate 5 membantu anda untuk kurus dengan lebih cepat berbanding diet cara biasa. Jus Mate 5, adalah sebagai supplement, yang membantu anda untuk kurus dalam masa yang cepat disamping anda menjaga diet dan mengamalkan senaman ringan. Mari lihat infografik di bawah ini untuk lebih maklumat:- Comments


7 Amalan Sunnah yang Doc lakukan Sehingga Mencapai Jualan Ratusan Juta Ringgit.(0)

Seperti yang dijanjikan dalam artikel yang lepas, doc akan kongsikan kepada anda secara ringkas, amalan-amalan sunnah yang doc lakukan bermula dari 2004 sehingga sekarang. Namun doc perlu tegaskan di sini, niat untuk membuat sesuatu amalan itu akan terbatal jika kita lakukan semata untuk mengharapkan balasan. Bagi doc, keikhlasan amalan akan mudah kita dapat jika amalan


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(1)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories