banner

KELEBIHAN OREN DALAM PRODUK dRG

BARISAN produk yang dikeluarkan oleh dR Rozmey Group (dRG) mengandungi perisa oren. Pengasas produk ini, Datuk Dr Che Rozmey Che Din (DDR) memilih perisa oren bagi setiap produknya kerana oren mengandungi pelbagai khasiatnya yang tersendiri.

Antaranya, oren mengandungi serat makanan yang sangat diperlukan oleh tubuh bagi pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang normal di samping ianya kaya dengan vitamin dan mineral.

Khasiat yang terkandung di dalamnya juga membantu menurunkan risiko terkena beberapa jenis penyakit kronik seperti penyakit kardiovaskular, strok, kanser dan sebagainya.

Selain merupakan sumber vitamin C yang baik, buah yang mengandungi karbohidrat, postasium, folat, kalsium, thiamin, niasin, Vitamin B6, fosforus, magnesium, iron riboflavin dan asid pantotenik ini juga mempunyai kadar kandungan kalori yang sangat rendah. Ini bermakna ianya selamat dimakan oleh mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan.

Walaupun oren mengandungi karbohidrat tetapi ia merupakan karbohidrat sederhana yang terdiri daripada fruktosa, glukosa dan sukrosa. Karbohidrat kompleksnya berupa serat makanan yang amat baik untuk kesihatan.

Serat makanan ini akan mengikat khasiat-khasiat yang larut di dalam air sehingga dapat memperlambatkan proses pengosongan perut serta proses pencernaan dan penyerapan khasiat makanan. Ini bermakna ia akan membuatkan perut terasa kenyang dengan lebih lama.

Oren merupakan sejenis antioksidan yang sangat baik. Ini kerana Vitamin C merupakan vitamin yang paling terkenal daripada buah oren. Vitamin mudah larut ini memainkan peranan penting dalam proses pembentukan jaringan saraf di dalam tubuh badan, pembentukan ligament, tendon, kulit, pembuluh darah dan tulang. Di samping itu, ianya juga membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dan meningkatkan ketahanan tubuh dari jangkitan kuman dan penyakit lain.

Vitamin C yang terkandung di dalam buah oren bukan hanya bermanfaat kepada kesihatan, malah ianya juga baik untuk kecantikan kulit. Ini kerana Vitamin C dikenalpasti sebagai agen antioksidan yang sangat kuat dan mampu melawan radikal bebas yang boleh mencetus pelbagai jenis penyakit.

Comments

comments

0 commentsback to post

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage


RM200,000,000 dalam 5 tahun. Rahsia Dr Rozmey kepada mereka yang berniaga.(0)

Menjadi jutawan adalah impian setiap orang. Khususnya yang bergelar usahawan. Bagi doc, orang yang bergelar usahawan ini adalah orang yang ingin berusaha sehingga menjadi jutawan. Menjadi jutawan boleh tercapai dengan platform perniagaan. Jarang orang yang bekerja mampu memegang status jutawan. Bukan tidak ada. Tetapi jarang. Seperti doc dulu yang berkhidmat sebagai pakar perunding perbidanan dan


PROGRAM KONVOI RIDE 1 MILION FOR GAZA(0)

MAPIM dengan kerjasama Kelab Moto Berkuasa Tinggi Northern Wingers melawat HQ dR ROZMEY GROUP dalam jelajah Konvoi Ride 1Million For Gaza. Program ini untuk mengumpul dana bagi menyalurkan bantuan kepada rakyat GAZA serta membina semula keperluan mereka disana. Sebanyak 30 buah moto yang melibatkan 45 orang peserta yang menyertai program ini. Dalam lawatan berkenaan, dRG


YAYASAN dR ROZMEY SUMBANG RM200,000(0)

Yayasan dR Rozmey membuktikan keprihatinan apabila menyumbang dana berjumlah RM200,000 untuk disalurkan kepada penduduk Palestin di Semenanjung Gaza yang ditimpa kesengsaraan akibat kekejaman rejim Zionis sejak lebih sebulan lalu. Pengerusinya, Datuk Dr Che Rozmey Che Din berkata, pihaknya sudah menyerahkan bantuan awal RM50,000 sebelum ini dan baki RM150,000 dijangka diserahkan kepada Majlis Perundingan Pertubuhan Islam


DDR CERIAKAN SAMBUTAN AIDILFITRI 9 BERADIK YATIM PIATU(0)

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, selepas ibu meninggal dunia 10 tahun lalu, kini giliran ayah pula dipanggil mengadap Ilahi. Menurut Suziana Mat Said, 22, ibunya Mazni Nordin meninggal dunia kira-kira 10 tahun lalu akibat penyakit kanser. Manakala bapanya, Mat Said Mat Tahir, 63, meninggal dunia pada 1 Ramadan lalu akibat serangan jantung. Begitulah nasib yang


TIGA IMAM SYRIA SERIKAN MAJIS IFTAR(0)

Kehadiran tiga orang iman dari negara bergolak Syria   telah menyerikan majlis iftar yang dianjurkan oleh Yayasan Dr Rozmey pada 20 Julai lalu. Syeikh Abu Muaz, Syeikh Khalid Abu Walid dan Syeikh Misri Adnan adalah antara 10 imam dari Syira yang telah dibawa oleh Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) ke Malaysia  untuk menjadi imam solat

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories